Profilaxie chineza

New website http://www.tiens-usa.com/ click here!



Profilaxie chineza

Nu existã boli netratabile, ci oameni netratati…” Kennen Jeffrei

Medicina chinezã acordã prioritate la profilaxie, respectiv restabilirea întregului echilibru al organismului.
Medicina clasicã (cea occidentalã) se ocupã de boli, iar medecina chinezã si cea complentarã se ocupã de sãnãtate si astfel, noi suntem pregatiti pentru schimbãri. Noi suntem în avangarda oamenilor sãnãtosi.

În medicina clasicã, noi ne luptãm cu boala prin toate mijloacele si metodele care ne sunt accesibile: operatii, medicamente chimice, radiatii, etc. si acestea sunt fundamentale în tratamentele stãrilor acute si de urgentã, dar din pãcate acestea sunt ineficiente când este vorba de boli cronice, de reabilitãri si cu atât mai mult - de profilaxia bolilor.

Medicina orientalã actioneazã altfel. Aceasta spune: “Boala este semnul ca în organism ceva nu este în ordine si nu trebuie sã ne luptãm cu boala, ci sã refacem sãnãtatea”. Nu astupa gura copilului cu sfârcul când el plânge, ci înainte de toate trebuie verificat cum este înfãsat. Altfel spus, medecina orientalã înlãturã cauzele bolii. Ati luat o tabletã de Enap, Renitec, Adelfan - si ati scãzut tensiunea, dar nu ati înlãturat cauzele cresterii acesteia. Ati îndepãrtat durerile de cap cu Analgin sau Algocalmin, dar de ce vã durea? Posibil ca organismul sã fi vrut sã spunã: “aici este rãu”. Uite-te! “Mâine s-ar putea sã fie mai rãu”. Dar gândirea noastrã corespunde exact mentalitãtii conform cãreia “Atâta timp când nu tunã…” iar noi începem sã ne ajutãm doar atunci când deja suntem “fortati”.

Starea intestinelor noastre are legãturã directã cu sãnãtatea noastrã, iar constipatia face ca sãnãtatea noastrã sã fie din ce în ce mai deficitarã.
Constipatia se produce datoritã faptului cã alimentele stau prea mult timp în intestine, fermenteazã si produc toxine. În intestinul gros sau în rect, se opresc foarte multe materii fecale care nu se eliminã în ritm normal.

Este stiut faptul cã, temperatura normalã a corpului variazã între 35 – 37 grade C. Dar, în intestinul gros, temperatura este mai mare datoritã materiilor fecale care stationeazã acolo timp indelungat. Ele fermenteazã devenind nocive pentru organism. În consecintã, aceste materii fecale în fermentatie genereazã toxine care se asimileazã în organism.

Multi bolnavi cu constipatie au ameteli si nu se simt bine, au gura urât mirositoare si le este influentatã negativ pofta de mâncare, iar acestea reflectã o tulburare a metabolismului. Dacã aceastã problemã nu se rezolvã, în timp apar alte probleme si mai grave.

Se stie ca în intestinul gros existã douã tipuri de bacterii: bacterii benefice si bacterii daunãtoare.
Între aceste douã tipuri de bacterii, trebuie sã existe un echilibru cãci doar în acest fel sistemul digestiv al omului functioneazã normal. Din cauza constipatiei care dureazã o perioadã lungã de timp, se produce un dezechilibru între aceste douã tipuri de bacterii, cele daunãtoare crescând la numãr, în detrimentul celor benefice care scad la numãr.
Bacteriile benefice mentin functia digestivã în limitele normale; dacã numãrul bacteriilor benefice scade, atunci se produce o dereglare digestivã cu consecintele ei negative. Atunci apare aceea “dezordine”. În momentul respectiv, omul ar trebui sã mãnânce, dar nu poate. Normal ar trebui sã elimini materii fecale, dar nu poate si astfel apar anumite probleme mult mai grave.

De asemenea, existã perturbãri ale sistemului nervos. Stim cu toti ca persoanele constipate prezintã: balonare, inapetentã si tulburãri de somn (toxicitate asupra sistemului nervos central).
Materiile fecale care stagneazã în intestinul gros contin substante nocive ce trebuie eliminate din organism. Acestea substante sunt asimilate în organism si intra în circulatia sanguinã.

De asemenea, constipatia cronicã poate duce la cancer de colon si rect. În momentul de fata, în întreaga lume, rata cancerului de colon sau de rect este foarte mare.

Din ceea ce am prezentat, reiese motivul pentru care trebuie acordatã o importanta majorã problemei constipatiei si, prin urmare, detoxificãrii organismului (sistemul digestiv si vasele sanguine). Acest este primul pas spre sãnãtate!

Medicii chinezi sustin ca, primul pas pentru a revitaliza organismul (a scapa de boli) este “curatirea” - detoxificarea organismului. Astfel, primul sistem ce trebuie detoxicat este cel digestiv.
Între 70 - 80% din imunitatea organismului uman, este asiguratã de sistemul ganglionar atasat tubului digestiv în intestinul subtire!

În fiecare zi mii de limfocite (celulele sanguine) distrug în organism celulele deteriorate, microbi, paraziti, celule moarte uzate, adicã “mizeria” care se aflã în noi. Partial, se eliminã prin urinã, materii fecale, dar o parte rãmâne si din aceastã cauzã ne este rãu. “Mizeria” se acumuleazã în noi si slãbim, etc.