Suplimente bioactive (SBA)

New website http://www.tiens-usa.com/ click here!

Omega-3

New website http://www.tiens-usa.com/ click here!



Omega-3
(ulei de ficat de cod, extract de cãtinã albã si vitamina E)

Cod produs: T16

Prezentare: 50 capsule × 1,32 g. O capsulã contine 300 mg acizi grasi nesaturati Omega-3.

Componte principale si efecte terapeutice
Tiens Omega-3 este un supliment alimentar de mare calitate, a cãrui formulã combinã beneficiile nutritive ale uleiului de ficat de peste cod, ale uleiului de cãtinã si a vitaminei E. Aceastã formulã echilibratã asigurã o absorbtie usoarã si are multiple efecte terapeutice si profilactice asupra stãrii generale de bine. Formulã exclusivã ce are la bazã Medicina Traditionalã Chinezã si tehnologia modernã.

1. Uleiul de ficat de peste cod
Principalul ingredient al acestui produs este uleiul de ficat de peste cod, acesta fiind un element extrem de valoros, chiar de neînlocuit în alimentatia noastrã. Grãsimea de peste ce trãieste în apele reci si adânci ale mãrilor, cum ar fi codul, contine o cantitate semnificativã de acizi grasi esentiali (EFA), asa numitii acizi Omega-3. Dintre acstia, deosebim cele douã ingrediente (substante) active care sunt EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic) - cel mai complex acid gras Omega-3 si se gãseste în fiecare celulã din organismul nostru. În mod particular DHA se gãseste în concentratii foarte mari în creier si în retina de la nivelul ochilor. Mentinerea continutului crescut în DHA al creierului si al ochilor are o importantã deosebitã în functionarea optimã a sistemului nervos si a celui vizual la fãt si la nou nascut. Astfel, DHA are un rol fundamental în sistemul complex care transformã lumina captatã de retinã în imagine vizualã la nivelul creierului.

Deoarece creierul uman se dezvoltã exponential în ultimul trimestru de sarcinã si în primele 3 luni de viatã, nevoia pentru DHA va creste în aceeasi mãsurã în acestã perioadã. Dacã în organismul mamei existã DHA disponibil, acesta va trece prin placentã la fãt si prin laptele matern la nou-nãscut. S-a calculat cã fãtul acumuleazã aproximativ 50-60 mg/DHA pe zi în aceatã perioadã. Fãtul si nou-nascutul neavând capacitatea de a produce eficient DHA, se bazeazã pe DHA obtinut de la mamã prin placentã sau prin lapte, deci pe DHA din alimentatia mamei. Deci, o alimentatie bogatã în DHA în perioada de gravidate si de alãptare va creste semnificativ cantitatea disponibilã pentru fãt si copil, asigurându-le astfel conditii optime pentru dezvoltarea sistemului nervos.

Studiile au evidentiat o relatie directã între consumul matern de DHA si coeficientul de inteligentã al copiilor. De asemenea, s-a constatat cã are efecte benefice asupra evolutiei sarcinii. DHA joacã un rol important în mentinerea sarcinii si, probabil, în prevenirea nasterii premature.

Uleiul de peste este considerat cea mai bunã sursã de acizi grasi esentiali deoarece contine în mod natural atât EPA cât si DHA.

Acizii grasi Omega-3 joacã un rol foarte important în cazul copiilor si adolescentilor.

Deficitul acizilor grasi conduce la numeroase afectiuni sau tulburãri. Corpul uman nu poate produce acesti acizi grasi, de aceea suplimentarea dietei cu Omega-3 este esentialã pentru starea noastrã de bine.

EPA este necesar pentru transmiterea informatiilor între fibrele nervoase. Iar DHA are o serie de efecte pozitive, precum: reduce nivelul trigliceridelor din sânge, în timp ce prezenta sa într-o cantitate insuficientã scade nivelul de serotoninã din creier si poate conduce la aparitia unor boli mintale sau a unor afectiuni ale sistemului nervos.


În plus, uleiul de peste contine vitaminele A si vitamina D, douã vitamine liposolubile extrem de valoroase pentru organism.

  • Vitamina A regleazã cresterea si dezvoltarea. Asigurã o bunã acuitate vizualã, cresterea si regenerarea celulelor cutanate si a membranelor mucoase, ajutã la sinteza pigmentilor vizuali necesari vederii corespunzãtoare în amurg, dar si distingerii culorilor si participã la dezvoltarea tesutului osos si sprijinã sistemul imunitar.
  • Vitamina D are multiple functii fiziologice diferite, dintre care cea mai importantã este influenta asupra echilibrului dintre calciu si fosfor si aport direct în asigurarea formãrii scheletului. Vitamina D influenteazã nu doar formarea corectã a oaselor, ci si densitatea acestora si starea de sãnãtate a danturii la copii si adulti. Are o influentã beneficã asupra muschilor si a sistemului nervos.


2. Cãtina
Cãtina creste în special în Europa si Asia. Este mult mai veche decât arborele de ginkgo, fiind una dintre cele mai vechi plante de pe Pãmânt, cu o evolutie de peste 200 de milioane de ani. Fructul arbustului de cãtinã este bogat în nutrienti a cãror combinatie îi sporeste proprietãtile vindecãtoare. Contine cantitãti importante de antioxidanti precum vitaminele C si E, flavonoide si carotenoide. Uleiul din fructele de cãtinã este bogat în acizi grasi speciali, precum acidul alfa linoleic si acidul palmitoleic, care se regãsesc doar în cantitãti foarte reduse în alte plante. Cãtina este foarte utilã organismului deoarece:

  • Întãreste sistemul imunitar si ajutã la mentinerea sãnãtãtii sistemului cardiovascular;
  • Este bogatã în acizi grasi esentiali, în special acid palmitoleic, component al structurii pielii;
  • Contine substante bioactive si proteine care joacã un rol important în procesele de vindecare si întinerire;
  • Favorizeazã sãnãtatea pielii si a pãrului;
  • Sporeste integritatea membranelor mucoase;
  • Sprijinã o bunã functie digestivã;
  • Are proprietãti antiinflamatorii;
  • Penetreazã usor în celulele distruse si îmbãtrânite.


3. Vitamina E
Vitamina E este consideratã a fi unul dintre cei mai buni antioxidanti biologici. Este liposolubilã si ajutã la neutralizarea radicalilor liberi din corp. Vitamina E este importantã mai ales pentru protejarea membranelor celulare, precum si pentru mentinerea sãnãtãtii pielii, inimii, sistemului circulator, nervilor, muschilor si globulelor rosii din sânge. Participã la aprovizionarea celulelor cu nutrienti. Întãreste peretii vaselor de sânge si protejeazã celulele hematice împotriva distrugerii. Vitamina E sprijinã sistemul imunitar si are proprietãti antiinflamatorii. Încetineste procesul de îmbãtrânire a organismului.

Consumul acizilor grasi are nenumãrate efecte terapeutice si profilactice, iar influenta lor pozitivã asupra organismului este multidimensionalã.

Au fost efectuate o multime de cercetãri care au arãtat influenta acizilor grasi asupra organismului uman, precum si legãtura dintre deficitul acestora si aparitia unor afectiuni emotionale, hormonale, metabolice, imunitare, cardiovasculare si dermatologice.

Necesar pentru sistemul cardiovascular: Unul dintre principalele beneficii ale acizilor grasi este efectul sãu asupra bunei functionãri a sistemului cardiovascular. Cercetãri publicate recent au arãtat cã administrarea uleiului de peste persoanelor cu afectiuni cardiace ar putea salva 10.000 de vieti anual.


Importanta nutritionalã a uleiului de peste a fost constientizatã dupã ce studiile au demonstrat cã eschimosii, în ciuda dietei bogate în grãsimi si calorii, sufereau extrem de rar de afectiuni ale sistemului cardiovascular. S-a demonstrat cã motivul acestui fenomen nu constã în factori genetici, ci în prezenta unor substante protectoare din componenta uleiului de peste. De fapt, s-a ajuns la concluzia cã emigrantii eschimosi care si-au schimbat alimentatia au dezvoltat frecvent afectiuni ale sistemului cardiovascular, precum europenii.


Unul dintre principalele beneficii ale acizilor grasi este efectul lor asupra bunei functionãri a sistemului cardiovascular. Cercetãrile au confirmat faptul cã suplimentele cu Omega-3 au prevenit decesul în aproape 10% din cazuri, la pacientii cu probleme cardiace.

  • Reducerea presiunii sangvine: În cadrul unei analize a impactului acizilor grasi Omega-3 asupra reducerii presiunii sangvine, oamenii de stiintã au demonstrat cã introducerea acestora în dietã poate conduce la scãderea presiunii sângelui, în special la pacientii ce suferã de hipertensiune arteriala netratatã.
    Influenta EPA si DHA asupra mentinerii unei bune presiuni sangvine, precum si a unei concentratii normale de trigliceride si colesterol a fost confirmatã de cãtre cercetãrile efectuate.

  • Sustinerea functionãrii bune a creierului si a sistemului nervos: Acizii grasi îmbunãtãtesc functionarea creierului si stimuleazã abilitãtile intelectuale. Introducerea acestora în alimentatie amelioreazã functiile fiziologice si concentrarea; de asemenea, pot elimina sentimentele de furie, anxietate si depresie.
    Pot identifica simptome cauzate de disfunctionalitãti în dezvoltarea sistemului nervos si pot încetini progresul unor afectiuni corelate cu vârsta, precum dementa senilã.
    Omega-3 contine acizi DHA, necesari pentru producerea asa-numitilor hormoni ai fericirii - serotonina si dopamina. Cercetãrile au demonstrat cã persoanele care suferã de probleme emotionale si depresie severã au nivel foarte scãzut de DHA în sânge.

  • Beneficii pentru mentinerea acuitãtii vizuale: Cercetãrile privind influenta acizilor grasi asupra sãnãtãtii ochilor confirmã faptul cã introducerea acestora în alimentatie are o importantã deosebitã în mentinerea acuitãtii vizuale si prevenirea degenerescentei maculare si retiniene.
    Conform expertilor, consumul regulat de alimente cu continut ridicat de acizi grasi EPA si DHA poate preveni afectiuni ale ochilor precum pierderea acuitãtii vizuale provocate de degenerescenta macularã, odatã cu înaintarea în vârstã.

  • Proprietãti antiinflamatorii: Acizii grasi pot inhiba activarea factorilor care pot cauza aparitia inflamatiilor, iar suplimentarea pe termen lung a dietei cu acesti acizi reduce durerile provocate de afectiunile inflamatorii.
    Studiile de laborator au arãtat cã dietele bogate în acizi grasi Omega-3 pot ajuta persoanele care suferã de osteoartritã, prin reducerea rigiditãtii si a durerilor articulare, fortifierea articulatiilor si îmbunãtãtirea capacitãtii de miscare.

  • Mentin sãnãtatea pielii: Conform Jurnalului pentru Cercetarea Lipidelor, acizii grasi ajutã la prevenirea aparitiei ridurilor si întârzie mult procesul îmbãtrânirii. Studiile aratã, de asemenea, cã acizii grasi Omega-3, în special EPA (acidul eicosapentaenoic) pot proteja pielea împotriva efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete. Suplimentarea dietei cu acesti compusi poate întãri imunitatea celularã, mentine elasticitatea si supleta pielii, echilibrul lipidic si proteja pielea împotriva factorilor inflamatori.


Printre simptomele deficitului de acizi grasi Omega-3 se numãrã probleme cutanate precum eczema, mãtreatã, piele uscatã, descuamare si o capacitate redusã de vindecare a rãnilor.

Legaturile Omega-3 în organism: inima sãnãtoasã - reducerea tensiunii arteriale - piele sãnãtoasã - efect antiinflator - acuitate vizualã - tonic cerebral.

TIENS Omega-3 este un supliment alimentar recomandat pentru a furniza organismului nutrientii (elemente nutritive) necesari bunei sale functionãri. Este esential pentru alimentatia noastrã zilnicã. Produsul nu contine:

  • Gluten;
  • Lactozã;
  • Conservanti.


Mod de administare pentru suplimentarea dietei:
- o capsulã de douã ori pe zi, în timpul meselor.



Ar mai trebui sã vã informati despre urmãtoarele:

A. Produsele companiei Tiens respectã principiile de bazã ale medicinei traditionale chineze (MTC) de mentinere a sãnãtãtii, si anume:

  1. Stimularea energiei Qi (Chi);
  2. Deblocarea canalelor (merdianelor) energetice si a centrilor energetici;
  3. Curãtarea sistemului digestiv, a sângelui si a celulelor;
  4. Abordarea holisticã a sãnãtãtii care presupune, prin inspiratie din medicina tibetanã,  refacerea întregului organism, nu doar a unor pãrti izolate ale acestuia. De fapt, principiile insistã asupra refacerea tuturor sistemelor organismului: sistemul digestiv, circulator, respirator, nervos, osos etc. si regenerarea tuturor celulelor lezate. Mai multe...


B. Cele trei etape elementare si ensentiale în administrarea suplimentelor bioactive Tiens sunt:

  1. Purificarea;
  2. Completarea;
  3. Autoreglarea si consolidarea. Mai multe...


IMPORTANT

  • Suplimentele nutritive TIENS nu pot fi utilizate ca substituent al unei diete diversificate si echilibrate.
  • Suplimentele nutritive TIENS nu sunt medicamente, nefiind concepute pentru a fi utilizate în scop terapeutic sau simptomatic al unor afectiuni. În acest sens, pentru orice problemã de ordin medical se impune un consult efectuat de medic.
  • Acest produs nu înlocuieste nici un medicament prescris de medic.
  • Ambalajul produsului poate sã difere de cel ilustrat!
Omega-3